Diploma után...

Ha nálunk tanulsz, akkor nagy valószínűséggel már az államvizsga előtt találsz igényes, informatikus álláslehetőséget. Az elhelyezkedést jelentősen megkönnyíti az ún. kooperatív képzésben való részvétel is a 6-7. félévben. A kooperatív képzés során értékes, 5–10 hónapos munkahelyi gyakorlatot szerezhetsz. A kooperatív képzés mellett internetes tájékoztatással, állásbörzéken való részvételi lehetőséggel, önéletrajzírásra és interjúkra való felkészítéssel stb. segítünk neked karriert építeni.

Ők is a hallgatóink voltak

Dobróka Zoltán
Ericsson Magyarország Kft., rendszermérnök

2003-ban végeztem a NIK-en. Előnyös volt pályafutásomra az, hogy a Karon részt vettem TDK-munkákban, és 2003-ban az OTDK-n hallgatótársaimmal 2. helyezést értünk el. Az Ericsson Hungarynél helyezkedtem el, jelenleg a svédországi anyavállalatnál Server Platform rendszerek verifikációjával foglalkozom.

Balázs György
CERN, hálózati rendszermérnök

Balázs György

2008 márciusában gyakornokként kerültem a CERN-be (Európai Nukleáris Kutatási Szervezet), ahol BSc szakdolgozatomat is írtam. Jelenleg is itt dolgozom, hálózati rendszermérnökként segítem a CERN világméretű kutatóhálózatának működését.

Safranka Mátyás
Architect - Microsoft Magyarország, tanácsadó

Safranka Mátyás

Tanulmányaim alatt résztvettem az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, ahol csapatom 3. helyet ért el. 2004-ben végeztem a NIK-en, mérnökinformatikus és mérnök tanári szakon. Már a tanulás mellett is dolgoztam a Microsoft Magyarországnál, ahol azóta is dolgozom. Jelenleg a nagyvállalati ügyfeleinknek segítek tanácsadó és rendszermérnökként, hogy a lehető legjobban használják ki a Microsoft termékekben rejlő lehetőségeket. Szakterületem: private cloud és dinamikus adatközpont megoldások; Windows 7 nagyvállalati bevezetés.

Szalma Csaba
ExxonMobil

A kooperatív képzést Írországban a Hewlett-Packard, European Software Centre-ben, a Software Management Services, Application Packaging, Scripter terület megismerésével töltöttem. Diplomázásomat követõen 2006-tól a Cisco Technical Assistance Centerben Budapesten Switching és Routing Engineerként dolgoztam, majd a Micros-Fidelio Datacenter Support Teamben, Németországban Network és SAN Network Engineer területeken dolgoztam. Jelenleg a világ vezetõ olajipari vállalatánál a Network Infrastructure Engineering & Technical Support Team tagja vagyok és Budapesten dolgozom a Network Engineer és Data Center Architecture Technology Steward területeken. Az egyetemen megszerzett Cisco-s képesítésem óta további 4 képesítést szereztem meg: CCNP, CCDP, CCIP, MCSA.

Kozma Zoltán
alkalmazásfejlesztő

Kooperatív képzés keretében az utolsó évemet gyakornokként az Intelligens Rendszerek Divízió Kft. alkalmazásában töltöttem, mint alkalmazásfejlesztő. A betanuló feladatok elvégzése után gyorsan szerepet kaptam az éles fejlesztésekben is, és egy új modul, a Tárgyi Eszköz gazdája lettem. A modul lefejlesztése után a pénzügyi terület felé kezdtem orientálódni, és megkaptam a legfontosabb modult, a könyvelést, valamint a hozzá tartozó egyéb pénzügyi területek nagyrészét. A cég közben beolvadt az Euronet Zrt.-be. 5 év vállalatirányítási fejlesztés után újabb kihívást keresve elfogadtam, egy külföldi tulajdonú nagy kereskedelmi bank ajánlatát, ahol a belső ellenőrzésen csalás-felderítő alkalmazásokat fejlesztek.