Hallgatói élet

Hallgatói Önkormányzatunk a tanév során több tartalmas programot szervez. Ezek közül néhány:

Reghét fesztivál

Regisztrációs héttel, nem csak az egyetemre való bejárás kezdődik hanem az egyetemi bulik is. Ennek „első” állomása a Reghét Fesztivál, egy több napos partysorozat a NIKHÖK (Neumann János Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzata) tolmácsolásában.

Gólyahajó

A szorgalmi időszak elején kerül sor „egy kis hajókázásra”. A hajó délelőtt indul, és csupán egy kis visegrádi kincsvadászat szakítja meg a fergeteges szórakozást. Ez a hajóút biztosan emlékezetes marad...

Halloween party

Október 31: eszement, kivitelezhetetlen jelmez-ötletek megvalósulása, mindez a NIKHÖK rendezésében.

Korsóavató szakest

Emelkedett hangvételű sörözés egy kis zsírosdeszkával, Selmecbányai hagyományokra építve, közös „énekléssel”. A rendezvény kimondottan gólyáknak szól. Megkapják a kari korsót és együtt avathatják fel az első igazi egyetemi korsó sörüket. Kötelező viselet: öltöny. Formalitásokat betartva, igazi, még talán soha át nem élt hangulat.

Gólyabál

Az elmaradhatatlan Gólyabál... a gólyák keringője után több fellépő vezénylésében mulatjuk át az éjszakát. Még nem volt olyan gólya, aki megbánta volna.

Kin kupa

Kandós Ifjúsági Napok, 24 órás vetélkedő – lehetetlennek tűnő feladatok, 24 óra hajtás, 24 óra szórakozás mindez 30 órába sűrítve.

Hallgatói szolgáltatások

Számítógépes laborjaink

A gyakorlati képzés színtere 10 korszerűen felszerelt, 25 munkaállomásos számítógépes, és 5 speciális laboratórium. Laborjaink a legújabb, többmagos Intel-processzoros számítógépekkel vannak felszerelve, amelyek 1 Gbit/sec sávszélességgel csatlakoznak az internethez

A hallgatóinknak egy nyílt laborban biztosítunk szabad számítógép-használatot.

Internet

Az épületegyüttesben nyílt labor és vezeték nélküli internethasználat áll hallgatóink rendelkezésére.

Könyvtár

Az Egyetem könyvtárai több mint 150 ezer szakkönyvvel, közel 500 belföldi és 100 külföldi folyóirattal, továbbá elektronikus tananyagokkal és jegyzetekkel segítjük hallgatóink felkészülését. A tananyagok mellett a legfontosabbnak számító folyóirat- és konferencia kiadványok elektronikusan is elérhetők.

Kollégium

Vidéki hallgatóink mintegy 85%-a számára tudunk elhelyezést biztosítani kollégiumainkban, amelyek mindegyike nagy sávszélességű internetkapcsolattal rendelkezik. 2006-ban került átadásra új, 352 fős, modern diákotthonunk a Hotel@BMF, az Óbudai Campusunkhoz közeli kollégiumunk felújítása pedig folyamatban van.

Hallgatói központ

Az alábbi szolgáltatások érhetőek el a hallgatói központunkban:

  • ingyenes számítógép használat
  • ingyenes wifi használat
  • fénymásolás
  • nyomtatás
  • scannelés
  • jegyárusítás az OE rendezvényeire
  • ajándékbolt

Cím:1034 Budapest, Bécsi út 96/b (Mozdonyos épület 1. Emelet 104.)
Irodavezető: Horváth Renáta
Nyitva tartás: H-P: 08:00-16:00